dimecres, 8 de gener del 2014

L'ARQUITECTURA GREGA

por josmestremo

8 comentaris:

  1. L'arquitectura de la Grècia clàssica tenia moltes característiques. Les característiques eren: Cultura antropocèntrica, els edificis a escala humana; la columna era un element de suport i estètic; l'arquitectura arquitravada; els materials utilitzats van ser primer el conglomerat i després el mabre; l'edifici com a part de conjunt; recerca de l'harmonia visual. Els estils de l'arquitectura clàssica eren el Jònic que és més esvelt, la columna té base i el fust es remata en un capitell format per dues volutes. Un altre estil és el Corinti que representa la decoració la visitositat, les columnes tenen el capitell decorat amb fulles d'acant. i el últim estil es el Dòric que és el més rude i s'emprava en exteriors, especialment dels temps dedicats als deus barrons, la columna no té base, la fusta és estriat i el capitell senzill. Els edificis es classificàven en temples, teatres, monuments feneraris i edificis públics: àgores, gimnàs, estadis, hipòdroms.

    ResponElimina
  2. Aquest mapa esta ben definit peró crec que falta alguna imatge per a completaro tot

    ResponElimina
  3. Aquest mapa esta molt be resumit, l'unic defecte que te es el no posar alguna imatge.

    ResponElimina
  4. L'arquitectura de la Grècia clàssica:
    Característiques: Cultura antropocèntrica: els edificis a escala humana, l'edifici com a part de conjunt: recerca de l'harmonia visual, la columna era un element de suport i estètic; l'arquitectura arquitravada; els materials utilitzats van ser primer el conglomerat i després el mabre.
    Estils: El Jònic: és més esvelt, la columna té base i el fust es remata en un capitell format per dues volutes, el Corinti: representa la decoració la visitositat, les columnes tenen el capitell decorat amb fulles d'acant i el Dòric: és el més rude i s'emprava en exteriors, especialment dels temps dedicats als deus barrons, la columna no té base, la fusta és estriat i el capitell senzill.
    Edificis: és classificaven en temples, teatres, monuments funeraris i edificis públics: àgores, gimnàs, estadis, hipòdroms.
    Aquest mapa conceptual està ben fet però falta posar-li alguna imatge.

    ResponElimina
  5. L'arquitectura de la Grècia clàssica es dividia en tres parts:
    Les característiques eren moltes, eren: cultura antropocèntrica, edificis com a par de conjunt i columna element de suport i estètic.
    Els estils eren tres, eren: Jònic el mes esvelt, Dòric el mes rude i Corinti representa la decoració i vistositat.
    Els edificis eren: Els temples els teatres els monuments funeraris i els edificis public com els gimnasos els estadis els hipòdroms etc.

    ResponElimina
  6. L'arquitectura de la Grècia clàssica: Estava dividida en tres estils: Estil Jònic: és el més esvelt. Estil Dòric: el mes rude. Estil Corinti: representa la decoració i vistositat. L'arquitectura de la Grècia clàssica tenia tres característiques: Cultura antropocèntrica: els edificis a escala humana, l'edifici com a part de conjunt: recerca de l'harmonia visual, la columna era un element de suport i estètic; l'arquitectura arquitravada; els materials utilitzats van ser primer el conglomerat i després el mabre. Els edificis es classificàven en temples, teatres, monuments feneraris i edificis públics: àgores, gimnàs, estadis, hipòdroms.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. L'arquitectura de la Grècia clàssica: Esta dividida en tres estils: Estil Jònic el mes esvelt. Estil Dòric el mes rude. Estil Corinti representa la decoració i vistositat. Les característiques de l'arquitectura de la Grècia clàssica: Cultura antropocèntrica: els edificis a escala humana, l'edifici com a part de conjunt: recerca de l'harmonia visual, la columna era un element de suport i estètic; l'arquitectura arquitravada; els materials utilitzats van ser primer el conglomerat i després el mabre. els edificis es classificaven en: temples, teatres, monuments funeraris i els edificis públics eren: àgores, gimnàs, estadis, hipòdroms.

    ResponElimina