dimecres, 8 de gener del 2014

LA GUERRA DEL PELOPONÈS

por gemmartinezbo

29 comentaris:

 1. aquest mapa esta ben fet pero la informació que nia en les dos puntes de dalt no es veuen be

  ResponElimina
  Respostes
  1. cal resumir o sintetitzar el contingut; exemple: "en aquest mapa conceptual (o esquema) les nostres companyes ens expliquen la guerra del Peloponés, un conflicte que va tindre lloc a Grècia clàssica, etc."

   Elimina
 2. Aquest mapa esta molt ben explicat i molt be elaborat.

  ResponElimina
 3. Pel que fa la informació d'aquest mapa cal remarcar que està molt ben sintetitzada, explica de manera breu i concisa el fet històric.

  ResponElimina
 4. Pel que fa la informació d'aquest mapa cal remarcar que està molt ben sintetitzada, explica de manera breu i concisa el fet històric.

  ResponElimina
 5. Esta bé ja que la informació està ben sintetitzada.

  ResponElimina
 6. La informació és clara i concisa. M'ha resultat un mapa coneptual clar.

  ResponElimina
 7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 8. Aquest mapa esta molt be explicat perquè te dibuixos i les paraules clares

  ResponElimina
 9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 10. Correcció general: examtime ben treballat i correctament estructurat, però algunes informacions estan escassament sintetitzades o elaborades

  ResponElimina
 11. La guerra del peloponès esta dividida en quatre parts: 1 part: La guerra del peloponès va ser un conflicte bèl·lic que va afectar a Grècia del 431 aC al 404 aC i va enfrontar Atenes i els seus aliats contra Esparta. 2 part: La causa d'aquest conflicte va ser ressentiment creixent d'Esparta i els seus aliats contra la dominació d'Atenes de tots els afers grecs. 3 part: Es va signar una treva l'abril de 421 aC. Es va signar una treva de cinquanta anys coneguda com la pau de Nícies. 4 part: La guerra es va iniciar l'abril de 431 aC am,d l'atac de Tebes a Platees, l'única ciutat de Beòcia aliada a Atenes.

  ResponElimina
 12. La Història de la Guerra del Peloponès és un relat de la guerra homònima, que va tenir lloc a l'Antiga Grècia i que va enfrontar la Lliga del Peloponès i la Lliga de Delos

  ResponElimina
 13. La guerra del Peloponés va ser una batalla entre Atenes contra Esparta. La causa va ser ressentiment creixent d'Esparta i els seus aliats d'Atenes de tots els afers dels grecs. La guerra La guerra es va iniciar l'abril de 431 aC amb l'atac de Tebes a Platees, l'única ciutat de Beòcia aliada a Atenes. Es va signar una treva l'abril de 421 aC. Es va signar una treva de cinquanta anys coneguda com la pau de Nícies.
  Aquest mapa conceptual esta molt ben fet.

  ResponElimina
 14. Aquest mapa conceptual ens parla de la guerra de Peloponés, la qual va ser un conflicte bèl·lic que va sorgir a Grècia del 431 aC a 404 aC va ser un conflicte entre Atenes i Esparta. El motiu d'aquest va ser degut a que els aliats d'Esparta estaven en contra la dominació d'Atenes.

  ResponElimina
 15. Aquest mapa conceptual ens parla de la guerra de Peloponés. Va ser un conflicte bèl·lic que va sorgir a Grècia del 431 aC a 404 aC entre Atenes i Esparta. El motiu d'aquest va ser degut a que els aliats d'Esparta estaven en contra la dominació d'Atenes.

  ResponElimina
 16. Aquest mapa conceptual ens parla de la guerra de Peloponés. Va ser un conflicte bèl·lic que va sorgir a Grècia del 431 aC a 404 aC entre Atenes i Esparta. El motiu d'aquest va ser degut a que els aliats d'Esparta estaven en contra la dominació d'Atenes.

  ResponElimina
 17. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 18. Aquest mapa conceptual ens parla de la guerra del Peloponés , la qual fou un conflicte bèl·lic que va afectar a Grècia , aquest va enfrontar a Atenes i a Esparta en el període entre 431 aC fins a 404 aC.
  La causa d'aquest enfrontament va ser degut a que Esparta estava en contra de la dominació d'Atenes.

  ResponElimina
 19. Aquest mapa conceptual esta molt bé elaborat i tot en el seu lloc.

  ResponElimina
 20. La guerra de Peloponès fou un conflicte bèl·lic que va afectar Grècia del 431 aC al 404 aC i va enfrontar a Atenes i els seus aliats, de tendència democràtica i Esparta i els seus, de tendència oligàrquica. La guerra es va iniciar en l'abril del 431 aC amb l'atac de Tebes a Platees, l'única ciutat de Beòcia aliada a Atenes; l'atac fou rebutjat i els tebans presoners foren executats. Arquidam II amb seixanta mil lacedemonis va enviar Àtica per Enoe a la riba del Citèrion, però els atenencs, refugiats darrere dels murs, van resistir; durant cinc setmanes (maig-juny) Àtica fou assolada, fins que Arquidam, que havia arribat a 11 km d'Atenes, es va retirar. Atenes va annexionar Egina i en va expulsara els habitants i la flota va devastar la costa de la Megària, va atacar Metona ( on foren rebutjats per Bràsides, fill d'Arginelonis ) i van desembarcar per a saquejar l'Èlide. La causa fonamental de la guerra va ser el ressentiment creixent d'Esparta i els seus aliats contra la dominació d'Atenes de tots els afer dels grecs. La primera part de la guerra fou coneguda per guerra d'Arquidam pel nom del rei esparta Arquidam II, que hi va jugar un paper essencial. L'abril de 421aC es va signar una treva per 50 anys coneguda com el palau de Nícies. Els presoners espartans foren retornats a la seva pàtria. Amfipolis seria retornada a Atenes. Les ciutats calcides serien autònomes i formarien una lliga (la Lliga Calcídica) ; Atenes evacuaria les costes del Peloponès que havia ocupat. Delfos fou declarada autònoma; Corint, Elíde, Beòcia i Mègara es van oposar a la pau i no la van voler signar, i van formar una aliança amb Agros, Maninea i Calcídia;Mègara tampoc va voler entrar en aquesta aliança. Els espartans van donar suport a les autonomies a l'Èlide i Lepreon i tota Trifilia es van separar d'Elis.

  ResponElimina
 21. Aquest mapa conceptual ens parla de la guerra de Peloponés, la qual va ser un conflicte bèl·lic que va sorgir a Grècia del 431 a.C. a 404 a.C. va ser un conflicte entre Atenes i Esparta. El motiu d'aquest va ser degut a que els aliats d' Esparta estaven en contra la dominació d' Atenes.

  ResponElimina
 22. Aquest mapa esta molt be explicat i les paraules clares també els dibuixos son molt llamatius

  ResponElimina
 23. El mapa conceptual ens parla de la guerra de Peloponés, la qual cosa va ser un conflicte bèl·lic que va sorgir a Grècia del 431 a.C. a 404 a.C. va ser un conflicte entre Atenes i Esparta.

  ResponElimina
 24. El mapa conceptual ens parla de la guerra de Peloponés, la qual cosa va ser un conflicte bèl·lic que va sorgir a Grècia del 431 a.C. a 404 a.C. va ser un conflicte entre Atenes i Esparta.

  ResponElimina
 25. va ser un conflicte belic que es va enfrontar esparta contra grecia. la guerra es va formar amb l'atac de tepes a plates. la causa fonamental de la querra va ser el resentiment creixent d'esparta i els seus aliats contra l dominació d'atenes de tots els afers grecs

  ResponElimina
 26. La guerra del Pelepones va ser un conflicte belic que va afectar grecia, la guerra va iniciar el 431 a.c. amb l'atac de tebes a platees. L'abril de 421 es va signar una treva per cincuanta any coneguda com la pau de Nicies.

  ResponElimina
 27. La Guerra del Peloponès és un relat escrit per Tucídides, un general atenenc que va combatre contra Esparta a la Guerra del Peloponès i va relatar el curs de la guerra. Editors posteriors van dividir el text en vuit llibres.
  La Història és un dels llibres d'història més antics que es conserven, i és considerat la primera aproximació científica en la història escrita. Els estudiosos estan dividits respecte si cal considerar el text una crònica objectiva dels esdeveniments o si es tracta d'una obra amb fins literaris que presenta una visió parcial dels fets.
  Tucídides va morir mentre estava treballant en la Història, que finalitza amb una frase inacabada i sols arriba fins l'any 411 aC, deixant els últims sis anys de la guerra sense tractar.

  ResponElimina
 28. La Guerra del Peloponès és un relat escrit que conta (Que va ser?), (Que va ser la causa fonamental de la guerra?), (Quan es va formar la gerra?) i (Quan va signar la treva?).
  En la guerra del Peloponès va ser un conflicte bèlic que va afectar a Grecia del 431 aC al 404 aC.
  En la guerra del Peloponès la causa fonamental de la guerra va ser el resentiment creixent d'Esparta i els seus aliats contra la dominació d'Atenes de tots els afers dels grecs.
  En la guerra del Peloponès la guerra és va iniciar l'abril de 431 aC a,b l'atac de Tebes a Patees l'única ciutat de Beòcia aliada a Atenes; l'atac fou rebutjat i els tebans presoners foren ejecutats.
  En la guerra del Peloponès a l'abril de 421 aC es va signar un treua

  ResponElimina