dimarts, 7 de gener del 2014

L'ODISSEA. CAPITOL I

CAPITOL I. EL RETORN D'ULISES
(13 gener 2014)Incorporeu en aquest post el vostre resum argumental d'aquest capitol.

50 comentaris:

 1. La gerra avia acabat, i els comandants se'n anaren a les seves terres.
  Tots els que coneixien a Ulisses el consideraven un heroi perquè era capaç de afrontar-se als perills mes terribles.
  Una vegada acabada la guerra, el unic desig que tenia Ulisses era veure a la seva esposa Penèlope i al seu fill Telèmac, al que no avia vist des del seu naixement.
  Els vents van arrossegar les naus fins a Ísmar el país dels cícos, van decidir entrar a la ciutat a investigar. Els cícots que eren grans guerrers i els superaven en nombre, els van presentar batalla, i després de tot els navegants van tindre que fugir amb les mans buides i amb els companys morts.

  ResponElimina
 2. Em llegit el primer capitol.
  Conta que Ulises lla avia acabat la batalla contra troya sen anaba lla a Itaca pe a vore a la seua dona i al seu fill el la seua trayectoria van parar en na illa on niava una fruta que es dia lotus, Ulises va dir als seus tripulants que no la mejaren pero no van fer cas i alguns la van menjar il el veneno els va fer que els quedaren i no volgeren anarse pero Ulises va dir que es nugaren al vaixell i sen van anar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Primer; és molt important revisar la publicació i corregir les nombroses faltes d'ortografia que hi aparèixen. El resum com a tal és correcte, tot i que falten elements importants com nom dona i fill d'Ulisses...
   CORREGIM FALTES !!!

   Elimina
 3. El capitol 1

  la guerra de troya avia acavat i herodes i els rei Agamènom volien tornar a Itaca Ulises i els seus companyet de la batalla van tornar en 13 vaixells, feia vent i va arrastar a les naus fins a Ísmair els pais dels cícons, van entrar a la ciutat i els van oferir unes frutes i a quedarse hay van dir que no a les frutes i a quedar-se ha hi.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Narració o resum farcit de faltes i amb una redacció manifestament millorable. El fons pot "passar", però hi ha nombroses faltes i errors ("Herodes u Agamenom") !?

   Elimina
 4. La gerra de Troia havia acabat i els herois comats pel rei Ulisses, Ulisses va ser un gerrer fort i coratjós el consideraren heroi, el únic desitj de Ulisses era retornar anar amb la seua dona Penèlope i el seu fill Telèmac, el qual no havia vist ni quan havia nascut Ulisses i el seus companys de batalla van salaren rumb a la pàtria de bord de tretze vaixells de rem que lluïen unes veles tan blanques com l'escuma del mars que estaven a punt de travessar els vents van arrossegar fins a Ísma el país de l cícons. En la gerra el cícons els havien vençut. En Ísma hi havia una fruita anomena lotus que era molt dolç com la mel però si mengaves us atraparà la voluntat com el més traïdor.
  Els companys de Ulisses van menjar i si deixaven que pujaren al vaixell seria un perill así que els van deixar allí .

  ResponElimina
  Respostes
  1. Seria convenient que abans de publicar el comentari el revisares: punts ortogràfics, faltes, cohesió del resum...

   Elimina
 5. El retorn d'Ulisses:
  En la gerra de troià havia acabat.
  Ara per la gerra havia acabat a l'únic desig d'Ulisses era retornar a Ítaca per a retrobar-se amb la seua esposa Penèlope i amb el seu fill Telèmac.
  A la gerra de Troia els cícons havien sigut aliats dels troians i enemics dels grecs. Amb tot i aixo no pogué evitar que alguns dels seus companys tastaren els fruits que estaven enverinats. Tot d'una i conscient del perill que corrien la resta dels navegants, Ulisses els ordenà a tots que se'n tornaren ràpidament a les naus.

  ResponElimina
 6. Després de guanyar la gerra els herois comandats pel rei van tornar a les seves terres i l'únic desig d'Ulisses era tornar a Ítaca per a estar en la seva esposa i el seu fill.
  De tornada a casa van passar per un lloc on van decidir saquejar, però no ho van aconseguir.
  Van arribar a una illa on hi havia un fruit que Ulisses no volia que tastaren, però alguns el varen tastar i els varen tindre que arrossegar a la nau.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Falta incorporar algunes dades, com per exemple, els cícons,...

   Elimina
 7. Va que la gerra de Troia avia acabat.
  Ara pero la gerra havia acabat i el desig d'Ulisses era retornar a Ítaca.
  Els vents van arrossegar les naus fins a Ísmar i es el país dels cícons.
  A la gerra els traians eren dels enemics.
  Ulisses avia vist una fruita i va dir: “maleït siga!”

  ResponElimina
  Respostes
  1. Faltes d'ortografia i cohesionar el text. Revisa: "guerra", "havia acabat", "troians"...

   Elimina
 8. La guerra de Troia havia acabat i els guerres tenien ganes de torna a les sues terres, Ulisses tenia ganes de tornar a I taca per a veure a la seua dona Penèlope i al seu fill Telemac que no el veia des de que va nàixer. El vent arrossegara les naus fins a Ismar el país dels cicons que en la guerra de Troia havien sigut aliats dels troians i enemics dels grecs. Per aixo els navegants amb Ulisses decidiren anar a la ciutat del cicons en intencio de saquejar-lis i endur-se un bon boti per van pedrer i van pujar als vaixells el mes ràpid possible. Desprès anaren a una isla que Ulisses coneixia i diguera que la fruita era dolça com la mel però que no la provaren, els que no li van fer cas sentien necessitat de quedar-se en eixa terra per sempre i els altre van anar pujant als vaixells. Un navegant va dir que fem en els que han provat la fruita i Ulisses va dir que els nugaren amb força a les naus.

  ResponElimina
 9. La gerra avia acabat, i els comandants se'n anaren a les seves terres.
  Tots els que coneixien a Ulisses el consideraven un heroi perquè era capaç de afrontar-se als perills mes terribles.
  Una vegada acabada la guerra, el unic desig que tenia Ulisses era veure a la seva esposa Penèlope i al seu fill Telèmac, al que no avia vist des del seu naixement.
  Els vents van arrossegar les naus fins a Ísmar el país dels cícos, van decidir entrar a la ciutat a investigar. Els cícots que eren grans guerrers i els superaven en nombre, els van presentar batalla, i després de tot els navegants van tindre que fugir amb les mans buides i amb els companys morts.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Correcte, però cal insistir en la qüestió ortogràfica

   Elimina
 10. La guerra de Troia havia acabat i els herois comandats per el Rei Agammenon avien decidit tornar a les seues terres. La guerra havia acabat i l'únic desig d'Ulisses era retornar a Ítaca per a retrobar-se amb la seua esposa i amb el seu fill.
  Ulisses i els seus companys de batalla van salpar rumb a la pàtria a bord de tretze vaixells de rems que lluïen unes veles tan blanques com l'espuma dels mars que estaven a punt de travessar.
  Els vents van arrossegar les naus fins a Ísmar, els país dels ciclons. A la guerra de Troia els ciclons havien sigut aliats dels troians i enemics dels grecs. Per aixo els navegants amb Ulisses, van decidir entrar en la seua ciutat.
  L'heroi no pogué evitar que alguns dels seus companys tastaren un fruit. I quan se'ls van menjar els fruits no desitjaven mes que menjar-ne mes. Ulisses ordena que a tots q se'n tornaren ràpidament a les naus.

  ResponElimina
 11. Capítol 1 de L'odissea

  La guerra de troya havia acabat i els herois del rei Agmèmnon.
  Entre aquells herois estava Ulisses, rei d'Ítaca.
  Ulisses era un heroi capaç d'enfrontar-se als perills mes terribles.
  L'únic que volia fer era reunir-se amb la seua esposa i amb el seu fill, que no el veia des de que va nàixer.
  Els navegants van presentar batalla contra els cicons per a intentar aconseguir un bon botí, però els sicons eren mes forts i els derrotaren.
  Els navegants van anar al país dels notolands, que s'alimentaren de una planta que agafava la voluntat, i per açò els guerrers que van provar aquella planta, es van quedar en aquella illa. Però per sort Ulisses avisà als demés, peró alguns es quedaren en la illa. Així que va dir que se'n anaren, i que els que havien provat aquella planta, serien arrossegats fins els bancs de rem i nugats per a poder sarpar de nou.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Correcte. Algunes errades: "sicons" (?); "notolands" (?).

   Elimina
 12. La guerra de Troia havia acabat i els herois comandats per el rei Agamènom havien decidit tornar a les seues terres.
  Ulises nomes volia tornar-hi a Ítica per vore a la seua dona Penelòpe i al seu fill Telèmac, al que no havia vist desde que va naixer, doncs Ulises i els seus companys de batalla van tornar a bord de tretze vaixells. Però com feia vent, van arrosegar les naus fins a Ísmair el país dels cícons els que havien sigut aliats per els troians i enemics dels reis en la guerra de Troia. Van decidir entrar i investigar. Els cícots que eren grans guerrers i els superaven en nombre, els van presentar batalla, i després de tot els navegants van tindre que fugir amb les mans buides i amb els companys morts al cor.

  ResponElimina
  Respostes
  1. En general, comentari / resum correcte. Cicons, NO "cicots"

   Elimina
 13. El retorn d'Ulisses

  Els grecs guanyaren la guerra i posaren rumb cap a la seves terres amb molta felicitat, ja que feia molt de temps que no veien a les seves famílies. Ulisses era un heroi i ningú podia vèncer-lo a ell i a la seva espasa. Per culpa de els vent van arribar a Ísmar, el país dels ciclons, a on decidiren saquejar. A la guerra de Troia els ciclons havien sigut aliats dels troians i enemics seus, es a dir, dels grecs. Lluitaren contra ells i van perdre perquè els ciclons eren més. Alguns dels seus companys estaven morts. Anant al seu vaixell trobaren un fruït anomenat lotus. Ulisses els digué als seus companys que no provaren eixa fruita, perquè era tan deliciosa que tenies ganes de quedar-te a viure allí per sempre. Alguns companys no li feren cas i la provaren, per tal no volgueren anar a casa. Els altres companys se'n anaren rumb a les seves terres.

  ResponElimina
 14. Primer capitol de L'odissea.
  Havia acabat la gerra i Ulises tornava a Ítaca per a vore a la seua esposa i al seu fill al que no havia vist desde el seu naiximent.
  En el seu viatge van parar en una illa on hi havia un fuita anomenada lotus Ulises va dir als seus tripulants que no la menjaren, peró Ulises o va dir masa tard i venen va fer que es quedaren i Ulises va dir que es nugaren al vaixell i sen van anar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Insistim en la correcció ortogràfica, però en general bé. Ànim, estem millorant

   Elimina
 15. La gerra de Troia havia acabat i els herois comats pel rei Ulisses,Ulisses i els seus companys de batalla van salpar rumb a la pàtria a bord de tretze vaixells de rems que lluïen unes veles tan blanques com l'espuma dels mars que estaven a punt de travessar. Els vents van arrossegar les naus fins a Ísmar i es el país dels cícons.
  A la gerra els traians eren dels enemics. En Ísma hi havia una fruita anomena lotus que era molt dolç com la mel però si mengaves us atraparà la voluntat com el més traïdor.L'heroi no pogué evitar que alguns dels seus companys tastaren un fruit

  ResponElimina
  Respostes
  1. "comandats", NO "comats"; "troians", NO "traians"; "guerra", NO "gerra";

   Elimina
 16. El retorn d'Ulisses
  La guerra de Tiroia havia acabat i els herois comandats pel rei Agmanenon es disposava a tornar per fi a les seues terres.
  La guerra havia acabat, volia anar a Iraca per a retrobar se amb la seua esposa Penèlope.
  Per això els navegants amb Ulisses al capdavant per anar a un poblat a saquejar però no van saquejar res i se'n anaren amb les mans buides i els seus companys morts al cor. Els navegants van saquejar una fruita i el rei Ulisses desidí que qui agera saquejat aquella fruita que els nugarien als bancs de remes.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Atenció a certs errors que podem corregir anant amb més cura: "Tiroia", "Iraca"...No hem captat l'argument dels cicons.

   Elimina
 17. Quan els Grecs guanyen la guerra, i ficaren rumb a la seva terra amb molta felicitat (Grècia) ja que feia molt de temps que no veien a les seves famílies Ulisses era un heroi i ningú podia vèncer-lo a ell i la seva espada . Per la culpa dels vents van arribar a Ismar el lloc dels ciclons, a on decidiren saquejar. En la guerra de Troia els troians van tirar als ciclons, quan lluitar contra ells i van perdre perquè eren menys que els ciclons. Alguns dels seus companys estaven morts. Anant al seu vaixell trobaren un fruit anomenat lotus. Ulisses els digué que no agafaren aquell fruit perquè estava tan bona que te entrava ganes de viure allí. Alguns de els companys no li van fer cas i la varen provar aixi que es no van voler anar a casa.

  ResponElimina
  Respostes
  1. "En la guerra de Troia els troians van tirar als ciclons, quan lluitar contra ells...": argumentació confusa. La resta es planteja correcta

   Elimina
 18. CAPITOL 1:
  Quant va acabar la guerra de Troya Ulisses i els seus companys de batalla van salpar cap a Ítaca amb tretze vaixells. Van parar en una illa: En la dels ciclons. Allí veuen un fruit anomenat lotus, Ulisses sap que és i per això li diu als seus companys que no el proven perquè si nos es quedaríen alli per a sempre. Alguns la van menjar i va dir Ulisses que els arrosegaren cap al vaixell i que es nugaren al mastil per a tornar a navegar cap a ítaca.

  ResponElimina
 19. Primer capitol de L'odissea.
  Havia acabat la gerra i Ulises tornava a Ítaca per a vore a la seua dona i al seu fill al que no havia vist desde el seu naiximent.
  En el seu viatge van parar en una illa on hi havia un fuita anomenada lotus Ulises va dir als seus tripulants que no la menjaren, peró Ulises o va dir masa tard i venen va fer que es quedaren i Ulises va dir que es nugaren al vaixell i sen van anar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Millorable; per exemple, resulta important identificar dona i fill d'Ulisses; i els cícons?

   Elimina
 20. La guerra de Troia ya havia finalitzat i tots els herois i comandants reis de Agammenon avien decidit tornar. El unic desig D'Ulisses era tornar a Ítaca pa trobarse amb la seua novia.
  El aire va destrossar totes les naus fins a Ísmar el país dels ciclons, i van decidir entrar a la ciutat.

  L'heroe no va poder evitar que els companys probaren alguna fruita.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Estructura gens homogènia; resum molt dispers i fragmentari. Insuficient.

   Elimina
 21. Hem llegit el capitol 1: i la guerra de troya havia acabat i els herois de el rei agamemnon havien tornat a les seues terres.
  Ulises va pensar en tornar a itaca per a tornar a veure Penelope i nel seu fill telemac. doncs Ulises i els seus companys de batalla van tornar a bord de tretze vaixells. Però com feia vent, van arrosegar les naus fins a Ísmair el país dels cícons els que havien sigut aliats per els troians i enemics dels reis en la guerra de Troia. Van decidir entrar i investigar. Els cícots que eren grans guerrers i els superaven en nombre, els van presentar batalla, i després de tot els navegants van tindre que fugir amb les mans buides i amb els companys morts al cor.


  ResponElimina
  Respostes
  1. Utilitzem majúscules amb els noms propis. En general, correcte.

   Elimina
 22. Capítol 1:
  El primer capítol del llibre l'Odissea tracta de que Ulisses i la seua flota de tretze vaixells tornen a Ítaca. Primer paren a una illa per a saquejar tot l'or que hi ha però s'enfronten a magnífics guerres i s'he retiren d'aquella illa. Desprès van a una illa on habiten ciclops i allí mengen un fruit que hipnotitza a tot aquell que la prove. Alguns mariners la mengen i s'hipnotitzen, Ulisses veu que molts la proven i ordena la retirada d'aquella illa.

  ResponElimina
 23. Capitol II:
  El capítol que hem llegit hui en classe a contant el següent: comença ja quan la gerra de Troia havia finalitzat, i els comandants se'n van anar a les seves terres.
  Tots consideraven a Ulisses com a un heroi perquè era capaç de lluitar contra els moments mes complicats.
  Quan va acabar la guerra, lo que desitgava Ulisses era veure a Penèlope(la seva esposa) i Telèmac (el seu fill), que mai el havia vist desde el moment que va nàixer.
  Els vents van arrastrar les naus fins a Ísmar (el país dels cícos), van decidir entrar a la ciutat a observar-la. Els cícots que erenuns grans guerrers i els superaven en número, els van presentar batalla, i després de tot els navegants van tindre que anar sen sense res i amb alguns dels seus companys morts.

  ResponElimina
 24. La guerra ja havia acabat (on havien guanyat) i després de la batalla, Ulisses soles volia tronar a casa amb la seva esposa Penèlope i amb el seu fill que encara no havia vist Telèmac.
  Després de la batalla, Ulisses soles volia tronar a casa amb la seva esposa i amb el seu fill que encara no havia vist.

  De tornada a casa van passar per un lloc on van decidir saquejar, però no heu van aconseguir i se'n van anar sense res i uns quants homes morts.

  Després arribaren a un lloc de la illa dels Ciclons on Ulisses va advertir que no menjaren un fruit anomenat el lotus on els que se la menjaren voldrien quedar-se, uns quants la van tastar i ja no volien tornar però Ulisses va ordenar que els arrastraren i els clavaren en les naus.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Donar-li més cohesió al comentari: cal revisar i llegir el comentari abans de publicar-lo

   Elimina
 25. Entre aquells herois estava Ulisses, rei d'Ítaca.
  Ulisses era un heroi capaç d'enfrontar-se als perills mes terribles.
  L'únic que volia fer era reunir-se amb la seua esposa i amb el seu fill, que no el veia des de que va nàixer.
  Els navegants van presentar batalla contra els ciclons per a intentar aconseguir un bon botí, però els ciclons eren mes forts i els derrotaren.
  Els navegants van anar al país dels notolands, que s'alimentaren de una planta que agafava la voluntat, i per açò els guerrers que van provar aquella planta, es van quedar en aquella illa. Però per sort Ulisses avisà als demés, però alguns es quedaren en la illa. Va dir que se'n anaren, i que els que havien provat aquella planta, serien arrossegats fins els bancs de rem i nugats per a poder sarpar de nou.

  ResponElimina