divendres, 10 de gener del 2014

L'ODISSEA

INTRODUCCIÓ

(10 gener de 2014)


Incorporeu els comentaris individuals: bàsicament es tracta de fer un resum de la lectura, tenint presents les instruccions / orientacions generals que teniu en un altre post.

67 comentaris:

 1. Es una historia que el rei tenia un esposa que era molt bella. Es va enamorar Ulisses i un dia la va raptar pero amb el seu consentiment es van anar a Troya desde ahi estic segur que va es començar la guerra en la esposa bo pero tindren de esperar a el dilluns que be.
  Adeu bon cap de setmana

  ResponElimina
  Respostes
  1. Resum excessivament "anecdòtic"...; quin rei? d'on? qui va raptar l'esposa?, etc.

   Elimina
 2. Esta historia tracta sobre que Paris, el fill de rei de Troya, es va enamorar d'Helena, el seu marit Milenao es va enfadar tant que va manar al seu germà per a que, amb l'ajuda de altres reis, fera una gerra contra Troya, ací es quan el protagonista, que també se'n va a la gerra, fa un llarg cami per a tornar a sa casa on recorre un munt d'aventures.

  ResponElimina
 3. Troya:
  En aquest tros que acabem de llegir el que tracta es de que Uisses va raptar a Elena perquè estava perdudament enamorat. Troya va anar a Itaca a i va ser quant va començar la gerra. Com Toraya era imolartal al final va morir en la gerra en Itaca.

  ResponElimina
  Respostes
  1. "En aquest fragment" NO "tros". Total confusió de situaciones i protagonistes.

   Elimina
 4. La història tracta de un rei que tenia una esposa molt bella. Es va enamorar de Ulises i un dia la va raptar amb el consentiment s'hen va anar a Troya. I de moment soles se això, a la setmana que ve sabrem més coses.
  Bon cap de setmana.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Totalment descontextualitzat. Confusió. Insuficient. Cal aportar noms: Agamemnon, Helena, Paris...

   Elimina
 5. La història tracta de un rei que tenia una esposa molt bella. Es va enamorar de Ulises i un dia la va raptar amb el consentiment s'hen va anar a Troya. I de moment soles se això, a la setmana que ve sabrem més coses.
  Bon cap de setmana.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Respecte al format, cal destacar la correcció ortogràfica del text. Però el contingut és més insuficient; l'origen de la guerra de Troia és Paris - Helenna, no Ulisses. Ulisses és el protagonista de la novel·la que hem de llegir.

   Elimina
 6. Troya:
  En aquest tros que acabem de llegir el que tracta es de que Uisses va raptar a Elena perquè estava perdudament enamorat. Troya va anar a Itaca a i va ser quant va començar la gerra. Com Toraya era imolartal al final va morir en la gerra en Itaca.

  ResponElimina
 7. RESUM DE LA PRIMERA PÀGINA:
  Allà al segon mil·lenni abans de Crist, les deesses de l'Olimp va fer que Paris, fill del rei de Troia, es va enamorar d'Helena, esposa de Menelau rei d'Esparta, per aixo va segrestar a Helena i Menelau es va enfadar i va fer que Agamenón,el seu germà, anara amb la seva tropa a una guerra contra els troians per a tornar a l'esposa del seu germà. En eixa guerra apareix UlisSes el protagonista de l'Odissea i l'Odissea conta el regrés d'UlisSes a Ítaca.

  ResponElimina
 8. Al menis fa dos mil·lennis antes de Crist, les deses van fer que un príncep de Esparta s'enamorava de una reina de Troya. El príncep anomenat Paris es va enamorar de la reina Elena, i Paris la va raptar i se la va dur a Troya.
  I entonces el rei de esparta Agamenon fera una guerra contra esparta.

  ResponElimina
  Respostes
  1. El primer paràgraf és "acceptable", però l'última línia amb informació equivocada.

   Elimina
 9. L'ODISSEA
  Paris va anar a per helena perque la volia i la va raptar i s'ela va emportar al seu regne. minelao es va enfadar i li va dir a agammenon que li fem la gerra a troya.

  ResponElimina
 10. La primera pagina que em llegit sobre el llibre "L'Odissea". Aquesta pagina trata sobre la guerra de Troia. Aquesta famosa guerra comença quan Paris fill del reis de Troia rapta a la dona de Menelau rei d'Esparta. I aquest rei va demanar ajuda al seu germa Agamenón i altres reis incluïts Ulisses rei d'Ítaca. L'Odissea no sols tracta d'aquesta guerra sinó de totes les aventures que té Ulisses durant el viatge de tornada a Ítaca.

  ResponElimina
 11. Aquesta primera pagina de la Odissea hem llegit el següent:
  Paris s'enamora de Helena la filla de Ulisses, Paris un dia va fer un viatge a Troia i va anar a visitar a Helena i Helena s'en van anar en Paris, Menelau el que actualment estava en Helena, ple de rabia li va demanar a Ulisses que declararen la guerra als romans, i ells dos i un exèrcit de grecs s'en van embarcar cap a Roma.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No "primera pàgina", sinó introducció. El resum és un autèntic "lio", hem barrejat situacions que no tenen relació. Clarament insuficient.

   Elimina
 12. Aquesta novel·la conta que Paris, el príncep de Troya, s'enamorà de Helena. Helena és la filla del rei d'Esparta.
  Paris, va anar a Esparta a raptar a Helena, perquè els dos es volien i volien estar junts. Una vegada raptà, se'n anaren a Troya.
  Quan Menelau, que és el home de Helena, s'entera de que la avien raptat i va voler tornar-li-la. Meneleu junt al rei de Esparta, més reis i Odissèu, anaren a Troya a fer gerra.

  ResponElimina
 13. al segon mil·lenni abans de Crist, les deesses de l'Olimp va fer que Paris, fill del rei de Troia, es va enamorar d'Helena,la dona de Menelau rei d'Esparta, per aixo va sequestrar a Helena i Menelau es va enfadar i va fer que Agamenón,el seu germà, anara amb la seva tropa a una guerra contra els troians per a tornar a l'esposa del seu germà. En eixa guerra apareix UlisSes el protagonista de l'Odissea i l'Odissea conta el regrés d'UlisSes a Ítaca.

  ResponElimina
 14. Resum de la primer pagina de la lectura de TROY:
  Esta historia tracta sobre que Paris, el fill de rei de Troya, es va enamorar d'Helena, el seu marit Milenao es va enfadar tant que va manar al seu germà per a que, amb l'ajuda de altres reis, fera una gerra contra Troya, ací es quan el protagonista, que també se'n va a la gerra, fa un llarg cami per a tornar a sa casa on recorre un munt d'aventures.

  ResponElimina
 15. Va de un de un fill del Rey de Ìtaca va anar es va enamorar de hel·lena i un dia li va demanar un consei al seu germà i es va enamorar de Elena i va anar a un poble que es es deia Troia.

  ResponElimina
  Respostes
  1. millorar això de "va de un ..."; canviar per (exempel) "El relat tracta de...". Bastant imprecissió conceptual.

   Elimina
 16. La Odissea de homer:

  al segon mil·lenni abans de Crist les deesses del olimpo van fer que paris s'enamorarara de Helana. Paris estava tan enamorat della que la va secrestar, pero ella i ell s'en van junts i l'home de Helena li va manar al seu germa que anara a buscar-la i ell va agafar tot el ejercit i van anar a buscar-la. Quan Ulisses,rei de itaca apareix en la gerra de troya perque es forma una cualició de reis de itaca i es el protagonista de aquest llibre.

  ResponElimina
  Respostes
  1. En conjunt, be. Però cal corregir:
   - Els noms propis en majúscules.
   - No és una coalició de reis d'Itaca. És una coalició de reis grecs.

   Elimina
 17. La historia trata sobre Paris el fill de un rey molt wapo que es va enamorar de una una dona que es deia Elena i ell la volia molt i va lliutar per ella pero Elena tenia un marid que es dia Milenao i per aixo va ser un amor molt dificil en dficultats.

  ResponElimina
  Respostes
  1. "wapo" (!?). Resum bastant elemental i "anecdòtic". Clarament insuficient, necessitem llegir i escoltar amb més cura...

   Elimina
 18. Aquesta primera pagina de la Odissea hem llegit el següent:
  Paris s'enamora de Helena la filla de Ulisses i Paris un dia va fer un viatge a Troia per anar a visitar a Helena i Helena s'en van anar en Paris, Menelau el que actualment estava en Helena, ple de rabia li va demanar a Ulisses que declararen la guerra als romans, i ells dos i un exèrcit de grecs s'en van embarcar cap a Roma.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Autèntica confusió de situacions i conceptes. Molt deficient: cal prestar més atenció a la lectura

   Elimina
 19. La pagina tracta de la introducció al llibre "L'Odissea" que el protagonista es Hercules.
  Resum:
  La pagina tracta de que Paris el fill del rey de Troya segresta a Helena, la dona de Minelao.
  Minelao es va enfadar i va enviar al seu germa i a uns reis a atacar a Troya.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hercules? "sobra" aquesta primera línia. El resum és correcte.

   Elimina
 20. Avui em llegit una pàgina del llibre de L'odissea que tractava de:
  Paris era un príncep de Troya, que en una visita a Grècia es va enamorar de Helena, la filla del rei d'Esparta.
  Ell se la va voler emportar a Troya per a que vesquera amb ella. Quan es va enterar el seu pare, ell va voler anar a veure al seu germà per a conquistar Troya.
  Allí es un està l'aventura del personatge Ulisses. Que va anar des de Esparta fins a Troya en dos dies, per a ajudar al rei d'Esparta per a agafar a la seva filla per a que torne a Esparta i de pas conquistar Troya.

  ResponElimina
 21. Fa dos milers d'anys aproximadament abans de Crist les deses del olímpic, varen fer que paris el fill del rei s'enamoraré de la princesa Helena novia de Miguelo, aquell amor va fer que la raptaren, al adonarsen Agamemnon forma una qualicio de reis va cridar a tots els reis entre ells Ulises que es el protagonista de esta novel·la d'aventures i guerres.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Miguelo (?); Certes imprecisions i millora de la redacció.

   Elimina
 22. La historia de un princep s'enamora de la esposa de un rei i la rapta, el rei de troya va demanar ayuda al seu amic
  agamemnon que va iniciar la gran querra de troya pel raptament de su esposa.
  Després va vindre ulises un gerrer molt astut i va guanyar la guerra de troya pero quan regresa tarda 10 anys de aventures i deus per el mar.

  ResponElimina
 23. La Odissea

  Allà en el segon mil·lenni abans de Crist les deesses de l'Olimp van fer que Paris, fill de Troia, s'enamorarà d'Helena. Com Paris estava tan enamorat d'Helena la va raptar, però ella també el volia, i el home d'Helena li va manar al seu germà que anaren a buscar a Helena i el germà va agafar tot l'ejercit i van anar a buscar-la. Ulisses, rei de Ítaca, apareix en la guerra de Troia perquè es forma un coalició de reis i es el protagonista d'aquest llibre d'aventures, drames, guerra...

  ResponElimina
 24. Diu la llegenda que al segon mil·lenni abans de clister fill de troià s'enamorarà perdudament d'Helena que era la esposa de Menelau, rei d'Esparta. Pero amb el seu consentiment es van anar a Troya des de ai estic segur que va es començar la guerra en la esposa.

  ResponElimina
  Respostes
  1. "Abans de clister..." (!!!). Resum manifestament millorable: resulta de dificil comprensió.

   Elimina
 25. La Odissea de homer:

  al segon mil·lenni abans de Crist les deesses del olimpo van fer que paris s'enamorarara de Helana. Paris estava tan enamorat della que la va secrestar, pero ella i ell s'en van junts i l'home de elenaQuan Menelau, que és el home de Helena, s'entera de que la avien raptat i va voler tornar-li-la. Meneleu junt al rei de Esparta, més reis i Odissèu, anaren a Troya a fer gerra.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bé, però cal anar amb més cura amb les faltes d'ortografia i l'estil.

   Elimina
 26. Diu la llegenda, per el segon mil·lenni abans de Crist van fer que Paris el rei de Toria s'enamorarà d'Helena però Helena era dona de Menelau rei d'Esparta, Paris es va emportar al seu regne a Helena. I el pròxim divendres llegirem més ami ma picat la curiositat.

  ResponElimina
 27. Ulises es va enamorar de la esposa del rei d'Esparta . Ulises, va segrestar a la bella esposa, pero amb el seu consentiment, se'n va anar a la guerra de troya, i de ahi, va seguir la seua història, que tantes ganes tinc de llegir.
  Bon cap ed setmana.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Confusió argumental. Insuficient. És Paris, fill del rei de Troia,...

   Elimina
 28. Paris, el fill del rei es va enamorar de Helena i se la va emportar amb ell. El home de Helena, Milenao es va enfadar i va fer que Agamenón el germà de Milenao anara en els atres reis per a que fera una guerra contra els troyans la ciutat de troya. En la guerra apareix el protagonista de l'Odissea i l'Odissea conta perquè a tornat Uisses a Ítica.

  ResponElimina
 29. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 30. Es una historia on el rei que vivia en Troya, i un altre rei que s'anomenava Paris s'enamora de la seua esposa,Com li agradava Paris anà on viivia i va segrestar a Elena. Milenoa anà al lloc on estava la seua esposa per a recuperar-la. Fa un llarg cami per anar a per a tornar a sa casa.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Falta cohesió narrativa i hi ha errors amb la identificació de personatges. No resumim clarament l'origen i l'argument central de la novel·la que hem de llegir

   Elimina
 31. Acabem de ligir la primera pagina de L'odisea. I tracta de que Paris va raptar a Elena. Minelao es va enfadar i li va dir a Gamelón que teniem que declarar-li la gerra a Troya.

  ResponElimina


 32. En el segon mil·lenni, les deesses de l'Olimp van fer que Paris s'enamorarà d'Helena. Paris va raptar a Helena perque estava molt enamora d'ella, però ella també el volia, i el home d'Helena li va dir al seu germà que anaren a buscar a Helena, i el germa va a anar a buscar a Helena.

  ResponElimina


 33. En el segon mil·lenni, les deesses de l'Olimp van fer que Paris s'enamorarà d'Helena. Paris va raptar a Helena perque estava molt enamora d'ella, però ella també el volia, i el home d'Helena li va dir al seu germà que anaren a buscar a Helena, i el germa va a anar a buscar a Helena.

  ResponElimina
 34. Al segon mil·lenni abans de Crist, les deesses de l'Olimp va fer que Paris, fill del rei de Troia, es va enamorar d'Helena,la dona de Menelau rei d'Esparta, per aixo va sequestrar a Helena i Menelau es va enfadar i va fer que Agamenón. El seu germà, anara amb la seva tropa a una guerra contra els troians per a tornar a l'esposa del seu germà. En eixa guerra apareix Ulisses el protagonista de l'Odissea i contra el regne de Ítaca.

  ResponElimina
 35. En el segon mil·lenni , les desses de l'Olimpic van fer que Paris el fill de el rey s'enamorara de Helena pero ella ja estava casada de menealu. Hulises es el protagonista de l'odissea i cponte el regne de Itaca.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Clarament insuficient i amb faltes greus d'ortografia, com Ulisses.

   Elimina