dimecres, 8 de gener del 2014

LES POLIS GREGUES

por lorescrivago

40 comentaris:

 1. En aquest mapa li faltaria una poquitiua mes de informació per a poder orientar-mos millor i tambe li faltaria una imatge.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No hem de fer valoracions personals; es tracta de resumir i, arribat el cas, completar la informació.

   Elimina
 2. La informació és clara però molt breu, hi ha alguna falta d'ortografia.

  ResponElimina
 3. Les polis gregues eren territoris independents que englobaven una ciutat. Les polis més destacades eren Atenes i Esparta. Van crear institucions, lleis, la moneda i ejercits. Els conflictes que van tindre van ser les revoltes socials internes, guerres mèdiques i Guerra del Polopones. Les formes que van hagueren de governar eren la Aristocràcia, la Democràcia i Oligarquia.

  ResponElimina
 4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 5. Aquest mapa jo crec que deuen de tindre mes informació per a explicar tot i tan be dibuixos.

  ResponElimina
 6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 7. Les Polis: Que eren? Eren territoris independents que englobaven una ciutat. Van crear lleis, moneda, institucions i exercit.Les mes importants eren Atenes i Esparta. Els conflictes que hi van haver eren guerra del Polopones, guerres mediques i revoltes socials internes. Les formes de govern eren aristocràcia, democràcia i oligarquia.

  ResponElimina
 8. Les Polis: Eren territoris independents que englobaven una ciutat, van crear lleis, exèrcit, moneda i institucions. Les Polis més destacades són Esparta i Atenes. Hi van haver tres conflictes: Revoltes socials internes, la guerra del Peloponés i les guerres mèdiques. Formes del govern: oligarquia, democràcia i aristocrata.
  Aquest mapa conceptual esta ben fet però hi han faltes d'ortografia i li falta alguna imatge.

  ResponElimina
 9. Està ben fet, sols falta alguna imatge i un poc més d'informació.

  ResponElimina
 10. Polis es denominava a la ciutat i al territori que ella reclamava per a si. Tenien un gran nivell de autocràcia, si bé no del tot, el que els garantia llibertat, autonomia política i econòmica. No existia oposició entre l'urbà i el rural, ni existien relacions de dependència; molts residents urbans vivien de les rendes del camp, igual que la gran majoria dels aristòcrates.

  ResponElimina
  Respostes
  1. "gran nivell d'autocràcia": confusió, més be deu ser d'autonomia. Resumim la informació del mapa conceptual, després ja afegim el que cregam convenient

   Elimina
 11. Els polis és la ciutat-estat, el marc essencial on es desenvolupà i s'expandí la civilització grega fins a l'època arcaica. La unificació entre el nucli urbà i el camp, característica essencial de la polis arcaica i clàssica, no es complí fins a la segona meitat del segle VII aC.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Errors importants en la informació i, sobretot, insistir que es tracta d'un resum del mapa conceptual.

   Elimina
 12. A partir de l´any 1200 aC les comunitats de pastor i agricultors que poblaren aquestes terres es van anar organitzant en petits estats monàrquics denominats polis o ciutats estat. Eren territoris independents que englobaven una ciutat i els camps dels voltants. Les dues polis principals van ser Atenes i Esparta.

  Les relacions entre les polis no van ser pacífiques i amistoses. De vegades establien aliances davant d´un enemic exterior comú, però altres vegades lluitaven entre elles amb la intenció de demostrar la superioritat d´una respecte a l´altra.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Molt bé la informació aportada, però NO HEM FET CAP RESUM del mapa conceptual.

   Elimina
 13. A la Grècia clàssica, la polis és la ciutat-estat. Socialment la polis es caracteritzà per l'existència d'un grup de ciutadans que gaudien de tots els drets. La polis comprenia la ciutat emmurallada, els camps de cultius, de pastura i els ports que la comunicaven amb l'exterior. Tenia com per 10.000 habitants i normalment ocupant un territori petit entre 1.000 i 3.000 km2. En els seus inicis, les polis van estar dominades per cabdills militars.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Primer i sobretot RESUMIM el contingut del mapa conceptual.

   Elimina
 14. Les polis gregues eren territoris independents que englobaven una ciutat. Les polis més destacades eren Atenes i Esparta. Van crear institucions, lleis, la moneda i ejercits. Els conflictes que van tindre van ser les revoltes socials internes, guerres mèdiques i Guerra del Polopones. Les formes que van hagueren de governar eren la Aristocràcia, la Democràcia i Oligarquia.

  ResponElimina
 15. Les polis gregues eren territoris independents que englobaven la ciutat. Les polis mes destacades eren Atenes i Esparta. La polis comprenia la ciutat emmurallada, els camps de cultius, de pastura i els ports que la comunicaven amb l'exterior.Tenia uns 10.000 habitants.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Insistim que primer cal resumir la informació del mateix mapa conceptual, i després ja fem les aportacions personals

   Elimina
 16. Les polis gregues eren territoris independents que englobaven la ciutat. Les polis mes destacades eren Atenes i Esparta. La polis comprenia la ciutat emmurallada, els camps de cultius, de pastura i els ports que la comunicaven amb l'exterior.Tenia uns 10.000 habitants.

  ResponElimina
 17. Les polis gregues eren territoris independents que englobaven una ciutat. i les polis més destacades eren Atenes i Esparta. Van crear institucions, lleis, la moneda i ejèrcits.

  ResponElimina
 18. Les polis gregues eren territoris independents que englobaven una ciutat. i les polis més destacades eren Atenes i Esparta. Van crear institucions, lleis, la moneda i ejèrcits.

  ResponElimina
 19. Eren territoris diferents que englobaven la ciutat les formes del govern eren aristocràcia oligarquia i democràcia. Van crear l'exercit, la moneda , les lleis i les institucions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Informació confusa; cal llegir i revisar el comentari, per exemple ...Eren territoris diferents que englobaven la ciutat les formes del govern eren aristocràcia oligarquia i democràcia: què significa aixó?

   Elimina
 20. Les polis eren territoris independents que englobaven una ciutat, van crear institucions, lleis, exercit i la moneda, les formes de govern eren Oligarquia, Democràcia i Aristocràcia. Els conflictes que van hi haure van ser la guerra del pelepones, les guerres mediques i revoltes socials internes i les polis mes destacades eren: Atenes i Esparta.

  ResponElimina
 21. Les Polis:
  Que eren? Eren territoris independents que englobaven una ciutat. Van crear lleis, moneda, institucions i exercit. Les mes importants eren Atenes i Esparta. Els conflictes que hi van haver, van ser la guerra del Polopones, guerres mediques i revoltes socials internes. Les formes de govern eren aristocràcia, democràcia i oligarquia.

  ResponElimina