dissabte, 18 de gener del 2014

ODISSEA

CAPÍTOL IV. ELS LESTRÍGONS

(20 gener 2014)A banda de fer un complet i breu resum del capítol, cal que indiqueu el següent:
 • Nom del rei dels lestrígons
 • Nom del port on atraquen les naus d'Ulisses

51 comentaris:

 1. Al llard de set dies arribaren al regne enlairada de Telèpil on els seus habitants eren els lestrígons. Al port s'entrava per una gola estreta i envolta de penya-segats però no entraren per eixe lloc. Ulisses va ordenar a tres navegants per a mirar el terreny. Els tres navegants van obeir i davant de la una ciutat van trobar a la filla del terrible rei Antífates, que era molt llega, van demanar on estava el rei i els va guiar. Quan els van veure el rei pensava en menjar-se els tres navegants però antes ells li explicaren qui eren, el rei va agarrar a un navegant, el van matar i els explica que els de eixa illa sempre volien menjar. Els altres dos navegants van anar a per Ulisses per a explicar-li tot, el rei va manar al poble anar a per ells. Ulisses va voler saber o tot i els navegants van dir que els habitants de eixa terra eren lestrígons i volien menjar-se la tripulació, després tot el port es plena de gent i Ulisses els mana a tots que pujaren al vaixell però els habitants de la ciutat tiraren roques i mataren alguns navegants. El rei va dir que qui enfonsara la nau podria festejar amb la seua filla però ningú va voler per que era molt llega. El rei es va quedar de morros i molt enfadat, els lestrígons molt contents per no festejar amb la filla del rei i els navegants també contents per haver escapat.

  ResponElimina
 2. Ulisses va ordenar a tres navegants per a mirar el terreny. Els tres navegants van obeir i davant de la una ciutat van trobar a la filla del terrible rei Antífates, que era molt llega, van demanar on estava el rei i els va guiar. Quan els van veure el rei pensava en menjar-se els tres navegants però antes ells li explicaren qui eren, el rei va agarrar a un navegant, el van matar i els explica que els de eixa illa sempre volien menjar. Els altres dos navegants van anar a per Ulisses per a explicar-li tot, el rei va manar al poble anar a per ells. Ulisses va voler saber o tot i els navegants van dir que els habitants de eixa terra eren lestrígons i volien menjar-se la tripulació, després tot el port es plena de gent i Ulisses els mana a tots que pujaren al vaixell però els habitants de la ciutat tiraren roques i mataren alguns navegants. El rei va dir que qui enfonsara la nau podria festejar amb la seua filla però ningú va voler per que era molt llega.

  ResponElimina
 3. hoy en calse hem estat llegint el quart tema, que tracta de:
  Al llard de set dies arribaren al regne enlairada de Telèpil els tres navegants van obeir i davant de la una ciutat van trobar a la filla del terrible rei Antífates, que era molt llega, van demanar on estava el rei i els va guiar. Quan els van veure el rei pensava en menjar-se els tres navegants però antes ells li explicaren qui eren, el rei va agarrar a un navegant, el van matar i els explica que els de eixa illa sempre volien menjar. Els altres dos navegants van anar a per Ulisses per a explicar-li tot, el rei va manar al poble anar a per ells. Ulisses va voler saber o tot i els navegants van dir que els habitants de eixa terra eren lestrígons i volien menjar-se la tripulació, després tot el port es plena de gent i Ulisses els mana a tots que pujaren al vaixell però els habitants de la ciutat tiraren roques i mataren alguns navegants. El rei va dir que qui enfonsara la nau podria festejar amb la seua filla però ningú va voler per que era molt llega. El rei es va quedar de morros i molt enfadat, els lestrígons molt contents per no festejar amb la filla del rei i els navegants també contents per haver escapat.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La primera línia esta plena d'errades ortogràfiques i de contingut. Pel que fa a la resta, plantejament correcte. Bé.

   Elimina
 4. Al llarg de set dies, els greus s'enfrontaren en la mar. Quan van arribar al port de tota la tripulacio menos Ulisses van atracar dins, Ulisses va atracar fora. Després va pujar a una talaia i va veure la flota ancorada dins del port.
  Ninguns dels homes sen anirien mentres que ell no digera res, va vaixar i va dir a tres dels seus tripulants que anara i mirara quin tipus de gent vivia allí, van trobar a la filla de Antífares i
  els va portar asta el palau, es va rebre la esposa del rei, quan el rei els va vore els va dir que qui eren, ells van contestar que eren grecs, despres li va esclafar a un el cap i el va tirar a l'olla. El rey es va abalançar cap a els que quedaven, però escaparen. Quan van arribar a la nau, Ulisses els va preguntar que havia passat, els li van contestar que els habitants eren lestrigons i que mengen carn humana. Despre, els lestrigons estaben llançant pedres, la mitat de la flota la van esclafar. Antífates va dir que qui fonguera el vaixell es casaria amb la filla però ningú volia, al fina alguns dels grecs van escapar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. "GREUS" no, GRECS. El nom del rei és ANTÍFATES...; no mencionem el nom del port - illa. En general, el resum és correcte, però hem de corregir aquestos detalls.

   Elimina
 5. Capítol 4 del llibre l'Odissea:
  Aquest capítol tracta de que Ulisses i la seva flota paren al port de la ciutat Telèptil. Ulisses mana ha tres navegants que varen a explorar la ciutat. Quan arriben veuen a la filla del rei, la filla era mes fea que un pecat i ella els ofereix que vagen al palau a coneixer al rei Atífates. Quan el coneixen el rei esclafa el cap d'un navegant i els dos restants escapen i van corrents a informar a Ulisses que escapen d'aquella ciutat, però el rei Atífates intenta evitaro tirant pedres enormes a la flota. Com no enfonsen el vaixell d'Ulisses el rei diu que el que enfont-se el vaixell prodra festejar amb la seua filla,però com la filla era horrible ningu va enfonsar el vaixell d'Ulisses.
  Preguntes:
  Nom del rei dels lestrígons: Atífates.
  Nom del port on atraquen les naus d'Ulisses: Telèptil.

  ResponElimina
 6. Capitol 4 "Els Lestrígons":
  Ulisses i la seua tropa van atracar al port de Telèptil. Ulisses va fer que tres companys d'ells anaren a terra a veure qui vivia allí. Allí vivien els lestrígons. Allí van entrar a un palau i van conèixer al rei de l'illa el rei Antífates. El rei era gran. Després el rei tenia fam i es va menjar a un navegant d'Ulisses. A continuació els que quedaven van fugir cap al vaixell. Finalment Ulisses i la seu tropa estaven anant-se'n i els lestrígons els van llançar pedres però Ulisses i els seus companys van poder escapar.
  Nom del rei dels lestrígons: Antífates.
  Nom del port on atraquen les naus d'Ulisses: Telèptil.

  ResponElimina
 7. Hui em llegit el llibre el capitol quatre arrivaren ha la illa de Telépil, que Ulises mana a tres dels seus navegants que miraren la illa. Els navegants oveiren i es trobaren una ciutat on en la entrada estava la filla del rei Antífates que era mes lletja que un pecat!!! El rei va voler menjarsels però ells van escapar i van anar a explicarliu tot a Ulisses. Ells van intentar escapar amb el vaixell però els lestrígons que eren els habitants de la ciutat, tenien molta forca i tiraren pedres però al final escaparen i el rei es queda de morros.

  ResponElimina
 8. ELS LESTRIGONS:

  Set dies arribaren al regne enlairada de Telèpil on els seus habitants eren els lestrígons. Ulisses va ordenar a tres navegants per a mirar qui habitava en aquell nou país. Els tres navegants van obeir i davant de la una ciutat van trobar a la filla del terrible rei Antífates, que era molt lletja, van demanar on estava el rei i els va guiar. Quan els van veure el rei pensava en menjar-se els tres navegants però antes ells li explicaren qui eren, el rei va agarrar a un navegant, el van matar i els explica que els de eixa illa sempre volien menjar. Els altres dos navegants van anar a per Ulisses per a explicar-li tot, el rei va manar al poble anar a per ells. Ulisses va voler saber-ho tot i els navegants van dir que els habitants de eixa terra eren lestrígons i volien menjar-se la tripulació, després tot el port es plena de gent i Ulisses els mana a tots que pujaren al vaixell però els habitants de la ciutat tiraren roques i mataren alguns navegants. El rei va dir que qui enfonsara la nau podria festejar amb la seua filla però ningú va voler per que era molt lletja. El rei es va quedar de morros i molt enfadat, els lestrígons molt contents per no festejar amb la filla del rei i els navegants també contents per haver escapat.

  Nom del rei dels lestrígons:
  Antífates


  Nom del port on atraquen les naus d'Ulisses:
  Telèpil.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Molt bé, però hem de fixar-nos en algunes expressions "no comprensibles"...

   Elimina
 9. El capítol 4 va de que Ulisses i els seus navegants que s'envan a un pais ho hi han Lestrigons que son persones gegants que mengen carn humana. Ulisses va manar als seus homens que anaren a investigar com eren aquelles terres però quan es van enterar que els volien menjar s'en van anar corrent, van anar a la nau i van poder escapar de eixe pais.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Falten les identificacions sol·licitades, i el resum és "elemental".

   Elimina
 10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 11. Al llarg de set dies, els greus s'enfrontaren en la mar. Quan van arribar al port de tota la tripulacio menos Ulisses van atracar dins. Ulisses lis va demanar a 3 tripulants seus que anaren a veure qui habitava en eixa poblacio,alli van trobar a una xicona que era la filla del rei que els va acompanyar hasta el rey alli el rei van estar parlant. Els rei sels volia menjar, a un dels tripulants li va esclafar el cap i el va tirar a l'olla els dos altres tripulants s'en van anar corrents hasta la nau.Quan van arribar a la nau, Ulisses els va preguntar que havia passat, els li van contestar que els habitants eren lestrigons i que mengen carn humana.Entonces es veien vindre els lestrigons corrents en pedres pa menjarsels pero els tripulants es van escapar al final per qué el rei va dir que qui enfonsara la nau podria festejar amb la seua filla però ningú va voler per que era molt llega, per aixo els tripulants van escapar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bé, però corregim faltes (no excessives) d'ortografia.

   Elimina
 12. Hui em llegit el llibre el capitol quatre arrivaren ha la illa de Telépil, que Ulises mana a tres dels seus navegants que inspeccionen l' illa. Els navegants oveiren i es trobaren una ciutat on en la entrada estava la filla del rei Antífates que era super lletja . El rei va voler menjars-els però ells van escapar i van anar a explicarliu tot a Ulisses. Ells van intentar escapar amb el vaixell però els lestrígons que eren els habitants de la ciutat, tenien molta forca i tiraren pedres però al final escaparen i el rei es queda de morros.

  Respon

  ResponElimina
 13. Capitol 4 "Els Lestrígons":
  Ulisses i la seua tropa van atracar al port de Telèptil. Ulisses va fer que tres companys d'ells anaren a terra a veure qui vivia allí. Allí vivien els lestrígons. Allí van entrar a un palau i van conèixer al rei de l'illa el rei Antífates. El rei era gran. Després el rei tenia fam i es va menjar a un navegant d'Ulisses. A continuació els que quedaven van fugir cap al vaixell. Finalment Ulisses i la seu tropa estaven anant-se'n i els lestrígons els van llançar pedres però Ulisses i els seus companys van poder escapar.
  Nom del rei dels lestrígons: Antífates.
  Nom del port on atraquen les naus d'Ulisses: Telèptil.

  ResponElimina
 14. Capítol IV. Els Lestrígons

  Als set dies, Ulisses i els guerrers, arribaren a la ciutat de Telèpil.Tots els vaixells atracaren al port, en exepció d' Úlisses, que va deixar el vaixell fora, en una punta del port, i ell mateixa va pujar una talia de roques. Quan van arribar al palau reial, van veure que el rei els miraba amb la baba caiguent-li pel morro. Aleshores, els rei els va preguntar qui eren, i per quie havien anat allí. Els valents, li van explicar que havien aterrat allí per que volien saber qui vivia en aquella illa. Entonces, el rei va agafar a un dels navegants, li va eslafar el cap, i el va tirar a l'olla. Va provar de menjar-se els demés, pero els dos navegants restants, eren massa rapids, i es van escapar. En eixe moment, van avisar a Úlisses, i es van conseguir lliurar.

  Nom del rei: Antífades.

  Nom del port: Telèpil.

  ResponElimina
 15. Al llard de set dies arribaren al regne enlairada de Telèpil on els seus habitants eren els lestrígons. Al port s'entrava per una gola estreta i envolta de penya-segats però no entraren per eixe lloc. Ulisses va ordenar a tres navegants que miraren l'illa i els diguera qui havia alli. Els tres navegants van obeir i davant de la una ciutat van trobar a la filla del terrible rei Antífates, que era molt lletga, van dir on estava el rei i els va guiar. Quan els va veure el rei sels volia menjar als tres navegants però antes ells li explicaren qui eren, el rei va agarrar a un navegant, el van matar i els va explicar que el agradava menjar Els altres dos navegants van anar a per Ulisses per a explicar-li tot, el rei va manar al poble anar a per ells. Ulisses va voler saber o tot i els navegants van dir que els habitants de eixa terra eren lestrígons i volien menjar-se la tripulació, després tot el port es plena de gent i Ulisses els mana a tots que pujaren al vaixell però els habitants de la ciutat tiraren roques i mataren alguns navegants. El rei va dir que qui enfonsara la nau podria festejar amb la seua filla però ningú va voler per que era molt llega. El rei es va quedar de morros i molt enfadat, els lestrígons molt contents per no festejar amb la filla del rei i els navegants també contents per haver escapat.

  ResponElimina
 16. Aquest capítol tracta de que Ulisses i la seva flota paren al port de la ciutat Telèptil. Ulisses mana ha tres navegants que varen a explorar la ciutat. Despres va pujar a una talaia i va vore la flota ancorada en el port, els homes sen varen anar mentres aquell no va dir res. Va baixar i els seus tripulants que mirara de quin tipus de gent estaba vivint allí, el rey es va balançar cap a tots els que quedaven. Quan van arribar a la nau, els va preguntar que ha passat, ells li van contestar que els habitants eren lestrigons i que mengen carn humana. Despre, els lestrigons estaben llançant pedres, la mitat de la flota la van esclafar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. L'última part del resum no queda bastant clar. En general, correcte

   Elimina
 17. Hui hem llegit el capitol 4:"Els lestrigons".
  Ulises i la seua flota atracaren en un port de Telèptil, pero ulises es va anar a un ranco. Va dir a uns 3 tripulants, que anaren a veure que hi havia alli. Quan arribaren els recivien els reis monster:Antifates, la filla i la dona.
  Antifates els olia menjar en una sopa llegant El rei va voler menjarsels però ells van escapar i van anar a explicarliu tot a Ulisses. Ells van intentar escapar amb el vaixell però els lestrígons que eren els habitants de la ciutat, tenien molta forca i tiraren pedres però al final escaparen i el rei es queda de morros.

  ResponElimina
  Respostes
  1. És molt important que repassem allò que redactem abans de publicar-ho; com a consell: fes les narracions - resums més breus però revisa'ls acuradament per evitar faltes d'ortografia i expressions.

   Elimina
 18. Aquest es el capítol numero 4

  Ulisses acabava d'arribar a l'illa de Telèptil. Ulisses va manar a tres dels seus homes a investigar qui vivia a Telèptil, pero els ters homes vam veure a una xica que era mes fea que el pecat i l'hi van preguntar quin i on estava els rei ella li va contestar que era la seva filla. Els va acompanyar fins a la seus casa quan varen entrar estava la mare que era mes alta que el pic d'una muntanya el rei Antifates també era molt alt com la dona i cada volta que els veia li salivava la boca perquè sels volia menjar per que ell menjaven carn humana. Sense donar-se conter a aplastar a un navegant que acompanyava a Ulisses, al donar-se conter que menjaven carn humana varen eixir d'aquell lloc com a bojos varen anar corrent al vaixell on estava Ulisses li varen contar lo que havia succeir i Ulisses de inmediat va donar ordres de sarpa del port de Telèptil pero el rei va dir que si enfonsaven els vaixells es casarien amb la seva filla pero els lestrigons fallaven aproposit perquè no volien casar-se amb ella al final Ulisses va poder escapar.

  ResponElimina
 19. Hui en classe hem llegit el capítol número IV "Els lestrigons", hem llegit que :
  Comença quan Ulisses i els seus guerres atraquen en un port de Telèptil. Ulisses va manar a 3 dels seus guerrers que anaren a explorar la ciutat de Telèptil, i els soldats varen obeir i se'n varen anar a explorar la ciutat. Quan estaven dins de Telèptil van veure a una xica molt lletja, i li van preguntar que on estava el rei, i ella els va contestar que el rei era son pare. La xica els va acompanyar fins a casa de son pare (el rei). Al entrar varen veure a la mare de la xiqueta que era molt alta, i quan els va veure entrar els va dir que ja feia temps que no menjava i que que hui tenia molta carn per a menjar, i després varen veure a el rei Antífates que també era alt. Antífates, sense donar-se conter es va adonar que va xafegar a un guerrer dels 3 que hi estaven presents, i els guerrers al donar-se conter de que lo que estaven menjant era carn humana, van eixir disparats d'aquell lloc a contar-li a Ulisses el que hi havia succedit, Ulisses al adonar-se va decidir eixir d'aquell port inmediatament, i el rei Antífates al veure que se'n anaven va dir als seus guerrers que qui afonara la nau, li donaria la mà de la seua filla. Els guerrers varen fallar el tir apostes per a no casar-se en la filla del rei, tenint en compte qu era molt lletja.

  ResponElimina
 20. Capitol 4 "Els Lestrígons":
  Ulisses i la seua tropa van atracar al port de Telèptil. Ulisses va fer que tres companys d'ells anaren a terra a veure qui vivia allí. Allí vivien els lestrígons. Allí van entrar a un palau i van conèixer al rei de l'illa el rei Antífates. El rei era gran. Després el rei tenia fam i es va menjar a un navegant d'Ulisses. A continuació els que quedaven van fugir cap al vaixell. Finalment Ulisses i la seu tropa estaven anant-se'n i els lestrígons els van llançar pedres però Ulisses i els seus companys van poder escapar.

  ResponElimina
 21. Els Lestrígons

  Els navegants i Ulisses navegaren fins arribar a una terra que es deia Telèpil. Desembarcaren en el port i Ulisses els digué a tres dels seus navegants que anaren per les terres i descobriren qui era el rei de Telèpil. Trobaren a la filla del rei, que era més lletja que un pecat, i els acompanya a el Palau de son pare, el rei Antífates. Aplegaren allí i estava la esposa del rei que també era lletja com un pecat i alta, i el rei. El rei preguntà qui eren i els tres navegants els digueren que eren grecs i volien aplegar a Ítaca. El rei es frega les mans i esclafà a un dels navegants i el tirà a l'olla, els digué als altres que faria el mateix. Els navegants corregueren fins al port i els digueren als altres el que passava. El rei Antífates cridà a tota la ciutat per a que anaren al port i mataren als navegants i a Ulisses. Tots els lestrígons apareixerien al port i de s'obté un vaixell s'afonà i alguns dels navegants moriren. Ulisses els digué a tots els navegants que començaren a remar. El rei es digué als lestrígons que qui tirara una pedra al vaixell i moriren tots, podria festejar amb la seua filla, com la filla era tan lletja que ningun lestrígo volgué que el vaixell s'afonarà per a no tindre que festejar amb la filla del rei. Així es com corrent i depreses els navegants i Ulisses eixiren d'aquella terra.  ResponElimina
 22. Aquest capítol tracta de que Ulisses i la seva flota paren al port de la ciutat Telèptil. Ulisses mana ha tres navegants que varen a explorar la ciutat. Quan arriben veuen a la filla del rei, la filla era mes fea que un pecat i ella els ofereix que vagen al palau a coneixer al rei Atífates.
  Aplegaren allí i estava la esposa del rei que també era lletja com un pecat i alta, i el rei. El rei preguntà qui eren i els tres navegants els digueren que eren grecs i volien aplegar a Ítaca. El rei es frega les mans i esclafà a un dels navegants i el tirà a l'olla, els digué als altres que faria el mateix.Després se'n anaren corrents a el vaixell,s'escaparen i el rei de lestrígons va dir que qui afonara el vaixell es casaria amb la seua filla, pero com era tan llega ningú va voler, i van poder escapar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. En general, correcte; hem millorat, però cal insistir més en la necessitat de repassar allò que redactem abans de publicar-ho. Ànim !!!

   Elimina
 23. Hui en classe hem llegit el capítol número IV "Els lestrigons":
  Els navegants i Ulisses navegaren fins arribar a una terra que es deia Telèpil. Desembarcaren en el port i Ulisses els digué a tres dels seus navegants que anaren per les terres i descobriren qui era el rei de Telèpil. Trobaren a la filla del rei, que era més lletja que un pecat, i els acompanya a el Palau de son pare, el rei Antífates. Aplegaren allí i estava la esposa del rei que també era lletja com un pecat i alta, i el rei. El rei preguntà qui eren i els tres navegants els digueren que eren grecs i volien aplegar a Itaca. El rei es frega les mans i esclafà a un dels navegants i el tirà a l'olla, els digué als altres que faria el mateix.
  Els altres dos navegants van anar a per Ulisses per a explicar-li tot, el rei va manar al poble anar a per ells. Ulisses va voler saber o tot i els navegants van dir que els habitants de eixa terra eren lestrígons i volien menjar-se la tripulació, després tot el port es plena de gent i Ulisses els mana a tots que pujaren al vaixell però els habitants de la ciutat tiraren roques i mataren alguns navegants. El rei va dir que qui enfonsar a la nau podria festejar amb la seua filla però ningú va voler per que era molt llega. El rei es va quedar de morros i molt enfadat, els lestrígons molt contents per no festejar amb la filla del rei i els navegants també contents per haver escapat.

  ResponElimina
 24. ELS LESTRIGONS:

  Set dies arribaren al regne enlairada de Telèpil on els seus habitants eren els lestrígons. Ulisses va ordenar a tres navegants per a mirar qui habitava en aquell nou país. Els tres navegants van obeir i davant de la una ciutat van trobar a la filla del terrible rei Antífates, que era molt lletja, van demanar on estava el rei i els va guiar. Quan els van veure el rei pensava en menjar-se els tres navegants però antes ells li explicaren qui eren, el rei va agarrar a un navegant, el van matar i els explica que els de eixa illa sempre volien menjar. Els altres dos navegants van anar a per Ulisses per a explicar-li tot, el rei va manar al poble anar a per ells. Ulisses va voler saber-ho tot i els navegants van dir que els habitants de eixa terra eren lestrígons i volien menjar-se la tripulació, després tot el port es plena de gent i Ulisses els mana a tots que pujaren al vaixell però els habitants de la ciutat tiraren roques i mataren alguns navegants. El rei va dir que qui enfonsara la nau podria festejar amb la seua filla però ningú va voler per que era molt lletja. El rei es va quedar de morros i molt enfadat, els lestrígons molt contents per no festejar amb la filla del rei i els navegants també contents per haver escapat.

  Nom del rei dels lestrígons:
  Antífates


  Nom del port on atraquen les naus d'Ulisses:
  Telèpil.

  ResponElimina
 25. Al llard de set dies arribaren al regne enlairada de Telèpil on els seus habitants eren els lestrígons. Al port s'entrava per una gola estreta i envolta de penya-segats però no entraren per eixe lloc. Ulisses va ordenar a tres navegants que miraren l'illa i els diguera qui havia alli. Els tres navegants van obeir i davant de la una ciutat van trobar a la filla del terrible rei Antífates, que era molt lletga, van dir on estava el rei i els va guiar. Quan els va veure el rei sels volia menjar als tres navegants però antes ells li explicaren qui eren, el rei va agarrar a un navegant, el van matar i els va explicar que el agradava menjar Els altres dos navegants van anar a per Ulisses per a explicar-li tot, el rei va manar al poble anar a per ells. Ulisses va voler saber o tot i els navegants van dir que els habitants de eixa terra eren lestrígons i volien menjar-se la tripulació, després tot el port es plena de gent i Ulisses els mana a tots que pujaren al vaixell però els habitants de la ciutat tiraren roques i mataren alguns navegants. El rei va dir que qui enfonsara la nau podria festejar amb la seua filla però ningú va voler per que era molt llega. El rei es va quedar de morros i molt enfadat, els lestrígons molt contents per no festejar amb la filla del rei i els navegants també contents per haver escapat.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Correcte, bé,.. però ens hem de fixar en algunes (escasses) faltes d'ortografia

   Elimina
 26. El capítol 4 va de que Ulisses i els seus navegants que s'envan a un pais ho hi han Lestrigons que son persones gegants que mengen carn humana. Ulisses va manar als seus homens que anaren a investigar com eren aquelles terres però quan es van enterar que els volien menjar s'en van anar corrent, van anar a la nau i van poder escapar de eixe pais.

  Nom del rei dels lestrígons:
  Antífates


  Nom del port on atraquen les naus d'Ulisses:
  Telèpil.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Resum bastant "senzill". Hem de procurar ser un poc més explícits. Suficient

   Elimina
 27. Els Lestrígons.

  Els navegants i Ulisses navegaren fins arribar a una terra, Telèpil. Desembarcaren en el port i Ulisses els digué a tres dels seus navegants que anaren per les terres i descobriren qui era el rei de Telèpil. Trobaren a la filla del rei, que era molt lletja, i els acompanya al Palau de son pare, el rei Antífates. Aplegaren allí i estava la seva dona que era alta. El rei preguntà que qui eren i els tres navegants, ells van dir que eren grecs i que sols volien aplegar a Ítaca. El rei es frega les mans i esclafà a un dels navegants i el tirà a l'olla. Els navegants corregueren fins al port i els digueren als altres el que passava. El rei Antífates cridà a tota la ciutat per a que anaren al port i que els mataren. Tots els lestrígons apareixerien al port i després el rei digué que qui tirara una pedra al vaixell i moriren tots, podria festejar amb la seua filla, com la filla era tan lletja, ningun lestrígo volgué que el vaixell s'afonarà per a no tindre que festejar amb la filla del rei. Finalment com ningú volia pegar als vaixells, Ulisses i els seus navegants escaparen fàcilment d'aquella illa.

  ResponElimina