dimecres, 8 de gener del 2014

LES COLONITZACIONS

por claalemanypa

35 comentaris:

 1. aquest mapa esta ben fet i esta ben redactat

  ResponElimina
  Respostes
  1. INSISTIM QUE NO ÉS AIXÒ: cal fer un resum conceptual del contingut de l'examtime

   Elimina
 2. Aquest mapa esta molt be redactat.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Insistim que NO és això: cal fer un resum conceptual del contingut

   Elimina
 3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Insistim que NO és això: cal fer un resum conceptual del contingut

   Elimina
 4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 5. Aquest mapa està molt ben fet.

  ResponElimina
 6. Esta molt complet amb imatges etc.

  ResponElimina
 7. Entre els anys 750 aC i 550 aC (segles VIII-VI aC) els grecs van colonitzar tot el Mediterrani. Plató deia que en aquell mar hi havia tantes colònies com granotes al voltant d’un estany. Al llarg d’aquests dos segles d’expansió colonitzadora, els grecs van difondre entre els habitants de les colònies el concepte de panhel·lenisme: van reproduir l’esquema polític de les metròpolis, van aportar la seva llengua i la seva cultura, i van desenvolupar el comerç i les petites indústries. L’esperit aventurer dels grecs va acabar quan l’imperi persa va amenaçar les colònies gregues del Mediterrani oriental i quan cartaginesos i etruscos van iniciar la seua pròpia expansió.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Molt bé...però hem de centrar-nos més en el mateix contingut de l'examtime dels companys/es

   Elimina
 8. Esta molt complet i esta ben redactat

  ResponElimina
 9. Esta molt complet i esta ben redactat

  ResponElimina
 10. La colonització grega comprèn l'expansió dels grecs primer per les conques de la Mediterrània i del Mar Negre, i després també per extenses regions d'Àsia.

  ResponElimina
 11. Moltes ciutats modernes tenen el seu origen en antigues colònies gregues fundades des del segle VIII al segle VI a.C. al llarg de gran part de la Mediterrània i de la Mar Negra. Des del Caucas fins a la península Ibèrica, ocupant sempre tan sols la costa, van estendre el seu món conegut, de tal manera que el filòsof Plató va poder dir, en la primera meitat del segle IV a.C., que "des de Fasis fins a les columnes d'Hèracles, habitem a l'entorn de la mar com formigues o granotes a l'entorn d'un bassal. La odessa a Ucraïna; Istanbul, l'antiga Bizanci, a Turquia; Nàpols, Tarent, Palerm i Siracusa a Itàlia, i Niça i Marsella a França van néixer com a fundacions colonials que van expandir la cultura grega per tota la Mediterrània. Conseqüència d'aquesta colonització podrien ser les minories gregues que encara existeixen al sud d'Itàlia.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cal remarcar que heu de resumir el contingut de l'examtime dels vostres companys

   Elimina
 12. La colonització grega és comprèn l'expansió dels grecs primer per les conques de la Mediterrània i del Mar Negre, i després també per extenses regions d'Àsia.

  ResponElimina
 13. La colonització grega:
  Entre els anys 750 aC i 550 aC (segles VIII-VI aC) els grecs van colonitzar tot el Mediterrani. Plató deia que en aquell mar hi havia tantes colònies com granotes al voltant d’un estany. Al llarg d’aquests dos segles d’expansió colonitzadora, els grecs van difondre entre els habitants de les colònies el concepte de panhel·lenisme: van reproduir l’esquema polític de les metròpolis, van aportar la seva llengua i la seva cultura, i van desenvolupar el comerç i les petites indústries. L’espirit aventurer dels grecs va acabar quan l’imperi persa va amenaçar les colònies gregues del Mediterrani oriental i quan cartaginesos i els truscos van iniciar la seua pròpia expansió.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Resumim el contingut de l'examtime dels nostres companys...

   Elimina
 14. La colonització grega comprèn l'expansió dels grecs primer per les conques de la Mediterrània i del Mar Negre, i després també per extenses regions d'Àsia. Entre els anys 750 aC i 550 aC (segles VIII-VI aC) els grecs van colonitzar tot el Mediterrani. Els principals territoris de la colonització grega son: Nord d'Àfrica, extrem occidental del Mediterrani, nord del mar Egeu i mar Negre i Itàlia i Sicilia. Moltes ciutats modernes tenen el seu origen en antigues colònies gregues fundades des del segle VIII al segle VI a.C. al llarg de gran part de la Mediterrània i de la Mar Negra. Des del Caucas fins a la península Ibèrica, ocupant sempre tan sols la costa, van estendre el seu món conegut.La odessa a Ucraïna; Istanbul, l'antiga Bizanci, a Turquia; Nàpols, Tarent, Palerm i Siracusa a Itàlia, i Niça i Marsella a França van néixer com a fundacions colonials que van expandir la cultura grega per tota la Mediterrània. Conseqüència d'aquesta colonització podrien ser les minories gregues que encara existeixen al sud d'Itàlia.

  ResponElimina
 15. La colonització grega és comprèn l'expansió dels grecs primer per les conques de la Mediterrània i de la Mar Negra, i després per extenses regions de Àsia.

  ResponElimina
 16. Colonització grega:
  Principals territoris:
  Nord d'Africa: Els grecs de Milet es van instal·lar a la desembocadura del riu Nil.
  Nord del mar Euger i mar Negre: Els habitants de Calci i Eretria van fundar diverses colònies en les tres llengües de la terra que posteriorment van rebre el nom de península Calcidica.
  Extrem occidental del Mediterrani: Els grecs de Focea van arribar fins a la costa meridional de Massalia.
  Italià i Sicília: Els grecs va arribar aci per la fertilitat de les terres i el clima mediterrani.
  La colonització grega compren l'expansió dels grecs primer per les conques de la mediterrània i del Mar Negre, i després també per extenses regions d'aAsia.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No al·ludim a la informació de l'examtime dels companys

   Elimina
 17. Colonització grega

  La colonització grega comprèn l'expansió dels grecs primer per les conques de la Mediterrània i del Mar Negre, i desprès per les extenses regions d'Àsia. El Metròpoli es un terme que ve del vocable llatí Metròpolis, encara que els seus antecedents venen de la llengua grega.
  Els principals territoris són: extrem occidental del Mediterrani es a on els grecs de Focea van arribar fins a la costa Meridional de Galícia on van fundar Massàlia; Itàlia i Sicília es a on els grecs van arribar per la fertilitat de les terres i el clima Mediterrani, es fundaren les colònies de Cumes, Nàpols, Terent i Síbaris; Nord del Mar Egeu i Mar Negre es a on els habitants de Calcis i Erètria van fundar diverses colònies van rebre el nom de península Calcídica; Nord d'Àfrica es a on els grecs de milet es van instal·lar a la desembocadura del riu Nil, on van fundar la colònia de Naucratis des de a on van tindre una activitat comercial en Egipte, a la costa de Líbia els emigrants de Tera van fundar Cirene.

  ResponElimina
 18. La colonització grega: Entre els anys 750 aC i 550 aC (segles VIII-VI aC) els grecs van colonitzar tot el Mediterrani. Plató deia que en aquell mar hi havia tantes colònies com granotes al voltant d’un estany. Al llarg d’aquests dos segles d’expansió colonitzadora, els grecs van difondre entre els habitants de les colònies el concepte de panhel·lenisme: van reproduir l’esquema polític de les metròpolis, van aportar la seva llengua i la seva cultura, i van desenvolupar el comerç i les petites indústries. L’espirit aventurer dels grecs va acabar quan l’imperi persa va amenaçar les colònies gregues del Mediterrani oriental i quan cartaginesos i els truscos van iniciar la seua pròpia expansió

  ResponElimina
  Respostes
  1. No al·ludim a la informació de l'examtime dels companys

   Elimina
 19. Entre els anys 750 aC i 550 aC (segles VIII-VI aC) els grecs van colonitzar tot el Mediterrani. Plató deia que en aquell mar hi havia tantes colònies com granotes al voltant d’un estany. Al llarg d’aquests dos segles d’expansió colonitzadora, els grecs van difondre entre els habitants de les colònies el concepte de panhel·lenisme: van reproduir l’esquema polític de les metròpolis, van aportar la seva llengua i la seva cultura, i van desenvolupar el comerç i les petites indústries. L’espirit aventurer dels grecs va acabar quan l’imperi persa va amenaçar les colònies gregues del Mediterrani oriental i quan cartaginesos i els truscos van iniciar la seua pròpia expansió.

  ResponElimina