dilluns, 23 de maig del 2016

Sessió 23 de Maig

Ací tenim un curt escrit que va fer el periodic de Llevant sobre aquest tema.

El tren Gandia-Dénia no arranca
El número dos de Foment no s'atreveix a posar data a l'inici de les obres i els alcaldes li expressen el seu malestar per «l'aïllament» de la comarca - La Conselleria estima un flux de viatgers de 2 milions a l'any

El Tren de la Costa, que inclou el tram de Gandia a Dénia, tancat fa 40 anys, va per llarg. El secretari d'Estat d'Infraestructures i Transport, Rafael Catalá, es va reunir ahir amb la Xarxa d'Alcaldes de la Marina Alta per explicar els «avenços» en el projecte. Però avenços n'hi ha pocs. El número dos del ministeri de Foment va dir que en els pròxims dies se signarà l'adjudicació de l'estudi informatiu. La signatura d'enginyeria que aconsegueixi el contracte té 24 mesos per redactar-lo. «Hem fet un pas endavant», va dir Català, que va recordar que el Tren de la Costa compta enguany amb un pressupost de 460.000 euros. Però també va admetre que el projecte està en «fase preparatòria». La connexió ferroviària entre Gandia i Dénia es troba, per tant, al quilòmetre zero.

Els alcaldes esperaven molt més de la reunió. El secretari d'Estat no es va atrevir a posar data a l'inici de les obres. Els regidors li van traslladar el seu malestar pel «aïllament» de la comarca. La via més eficient de comunicació amb Alacant i València és l'AP7 i cal pagar. El trenet a Benidorm i Alacant obliga a armar-se de paciència.


2 comentaris: