dimarts, 17 de març del 2015

Feudalisme

Característiques del Feudalisme

El règim feudal va naixer de la combinació de vassallatge i feu. La concessió del feu es consumeix amb un solemne ritu conegut com investidura. Aquest contracte feudal era de per vida, ell el vassall prometia fidelitat al seu senyor i el compliment d'una sèrie de funcions en el seu nom. Els seus deures més importants eren: el servei militar, reclutar soldats per a l'exèrcit del seu senyor i proveir d'ingressos. D'aquesta manera, un senyor amb molts vassalls disposava de fonts segures d'ingressos, a més d'un exèrcit.
Al principi, els feus no eren hereditaris, el que constituïa un gran avantatge per al senyor. Però en el transcurs de l'Edat Mitjana, els vassalls van trobar oportunitats per convertir els seus feus a hereditaris.
Els poders dels grans feudataris van arribar a ser tants, que els feus van acabar per constituir autèntics estats en el si de les monarquies europees.


És el mateix "edat medieval" que "època feudal"?


No és el mateix, donat que l'edat medieval  fou un període intermedi de la història d'Europa entre l'edat antiga i l'edat moderna, l'època feudal fou un període comprés des de la caiguda de Roma fins al Renaixement.
1 comentari:

  1. La qüestió 2 te resposta incorrecta: no és exactament el mateix però el feudalisme sorgeix a l'edat medieval i s'associa amb ell, anant més enllà.

    ResponElimina