dimecres, 22 d’octubre del 2014

LES SOCIETATS ACTUALS


(24 d'octubre de 2014)

 

INTRODUCCIÓ
Si entenem la SOCIETAT com el conjunt de persones amb trets comuns i que s'organitzen de forma col·lectiva, hem de saber que aquella no tan sols esta formada tan sols per individus, també per grups com la família (grup de tipus primari) i altres més complexos com un partit polític o una associació de veïns (grups de tipus secundari).
Les societats també acullen al seu si diferents cultures (creences relacionades amb l'idioma, religió, valors...) que han evolucionat històricament (cultura romana) o que existeixen actualment. Al món hui en dia se reconeixen quatre grans cultures pròpies de societats contemporànies:
 1. Model de societat occidental
 2. Model de societat islàmica
 3. Model de societat oriental
 4. Model de societat africana (negra)
Aquestes cultures no són homogènies, al contrari sol ocórrer que un mateix país o àrea coexisteixen diferents cultures, la qual cosa dona lloc al fenomen de la multiculturalitat, tot que més sovint el que passa és l'existència de una cultura majoritària que conviu amb altres minoritàries; aquesta darrera situació pot donar lloc a dos clares situacions diferents: la integració o la discriminació.
ACTIVITAT 14
Cal generar / crear una entrada al bloc AMB EL TÍTOL "ACTIVITAT 14" on desenvolupar el següent:
 1. Trieu un dels quatre models de societat i redacta la següent informació del model elegit
  1. Localització geogràfica
  2. Idioma
  3. Principal o principals creences religioses
 2. Identifica en el món actual (a partir de 1945 fins els nostres dies) un i sols una situació de multiculturalitat on existisca la discriminació o bé la clara integració.
(Podeu incorporar il·lustracions, mapes, gràfics...i altres recursos que considereu adients. Cal evitar el "còpia i enganxa")
(Per què quede clara l'autoria del treball, encapçaleu-lo amb el vostre nom i cognoms)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada