divendres, 13 de juny del 2014

Activitat lectura Joan Salelles

A les meues lectures durant el temps lliure  dels diferents blocs als quals estic subscrit, les darreres setmanes m'han interessat especialment dues notícies:

Un software supera per primera vegada el test de Turing
Per primera vegada, un programa corrents sobre un super-ordinador a superat el Test de Turing. El programa es feia passar per un adolescent ucraïnes de 13 anys d'edat i ha enganyat al 33% dels jurats que devien esbrinar si parlaven amb un humà o una màquina.


El fet que el programa es fes passar per un adolescent (i no una persona adulta, amb més coneixements i experiències) i que a sobre no té l'anglés com a llengua materna a propiciat que alguns científics no accepten la superació del test, ja que moltes preguntes les contestava amb evasives, amb errors en el llenguatge o directament amb respostes "no ho sé" o molt difícils d'entendre.

60 aniversari de la mort d'Alan Turing
Al fil de la notícia anterior, precisament per aquests dies es complia el 60 aniversari de la mort, probablement per suïcidi al mossegar una poma enverinada d'aquest científic, un dels precursors dels ordinadors moderns. Ací el vídeo de la notícia al Telediari:

Degut a com va morir Alan Turing, s'ha escampat la llegenda urbana de que el logotip de la empresa Apple Computer és un homenatge a Alan Turing.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada