dimecres, 11 de desembre del 2013

L'Hora del Codi

Aquesta setmana, a les institucions educatives (i d'altra mena també) dels Estats Units s'està duent a terme, dins Computer Science Education Week l'activitat "Hour of Code". Un vídeo on explica una mica en què consisteix:


Podeu visitar el canal Youtube de code.org i també consultar aquesta notícia al fòrum de l'IES.
Durant aquesta setmana anem a participar en aquesta activitat, per això vos propose que trieu una d'aquestes activitats:

  • Laberint Angry Birds: Programació amb blocs gràfics Blockly. Traduït al valencià, tant la web com els textos dels blocs del llenguatge, els vídeo-tutorials són en anglés, però pots passar a textos en valencià..
  • Jocs amb Tynker: Basat en blocs també. Varis nivells de dificultat. Només en anglés, escrit i senzill. Una mica lent per carregar la pantalla.
  • LightBot: resoldre laberints programant amb blocs icònics. Web en anglés, però texts i ajuda del programa (en Flash) es poden posar en espanyol.
  • Felicita el Nadal amb Scratch: Fer una targeta de felicitació interactiva. Programació en blocs, que es posen en la llengua del navegador. Tutorial escrit en anglés.
Durant aquesta primera hora, mireu una mica en què consisteix cadascuna de les activitats i escolliu-ne una per completar-la la propera sessió. No perdeu massa temps mirant a fons cadascuna de les activitats i provant-les totes molt a fons, més endavant en podreu fer alguna altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada