divendres, 27 de setembre del 2013

Arreglar Libreoffice espatllat al posar corrector a l'IES

Hola a tots!

Per a tots aquells que vareu instal·lar el corrector de castellà d'aquella manera que va anar malament i després se vos va quedar el Writer malament i lentíssim, ací vos pose un screencast de com "purgar" (llevar completament) el LibreOffice i després tornar-lo a instal·lar per solucionar el problema. Més avall teniu explicat en text el procés.El procés explicat pas a pas en text:

Vas al Dash, tecleges "term" i obris un programa "terminal", com el que vam fer a classe per canviar els noms de l'ordinador. Dins el terminal tecleges aquesta ordre:

sudo apt-get purge libreoffice*.*

S'ha de teclejar en minuscules i tal qual, sense equivocar cap lletra, OK? Millor si còpies des del correu i ho apegues al terminal, però al terminal només s'apeguen les coses des del menú "Edita->Apega", no funcionen les tecles Ctrl+V.

Fas "Enter" i et demana la contrasenya, ja que vols fer coses de "super usuari", recorda que la contrasenya no la veus al picar-la!
Una vegada entrada i premer "Enter" comencen a eixir textos per la pantalla, espera uns minuts fins que acabe, que apareix el signe "$" seguit del cursor. Hauràs eliminat el Libreoffice, els treballs que has fet amb ell NO HAN PATIT CAP PROBLEMA, NO S'ESBORREN, tranquil.

Al terminal, cliques ara aquesta ordre:

 sudo apt-get update

al fer enter ja no et demanara la contrasenya, començarà a eixir coses per la pantalla. El que hem fet és que mire a Internet on estan els programes per a que agafe les últimes versions, encara no hem instal·lat res.

Ara tecleja:

sudo apt-get install libreoffice libreoffice-l10n-ca

Quan acabe, ja deus tenir el libreoffice a la última versió, funcionant sense problemes, amb els menús en valencià i segurament, si ja vas instal·lar el corrector d'espanyol amb el "Gestor d'extensions", continuarà funcionant, no cal tornar-lo a instal·lar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada